Els Polls






 Els polls, aquests petits insectes que ens porten de cap quan envaeixen el cuir cabellut dels nostres petits.

Però anem a conèixer-los una mica més per entendre com evitar que apareguin i poder-los eliminar en el cas que ho facin..


Els polls tenen un cicle de vida d'unes 4 setmanes. Els 8 primers dies és l'etapa d'ous o coneguda com llémenes, on són més difícils d'eliminar ja que són ous molt petits i opacs col·locats a un centímetre de l'arrel del cabells.

Un cop eclosionen entren en fase adulta molt ràpid i amb aquesta en fase reproductora. Les femelles són més grans que els mascles.

Quan envaeixen el cap no começa a picar des del primer dia, sinó que pica quan ja porten uns dies alimentant-se de la sang dels nostres petits.


¿Perquè passa així?

El poll pica la pell del cuir cabellut per alimentar-se, per això s'inocula una espècie de "saliva" que fa que la sang sigui més fluida, aquesta saliva irrita la pell i fa que als pocs dies siguem sensibles a ella, de manera que quan piquen per alimentar-ens pica i ens gratem.

Per això pensa que quan veus que s'estan gratant el cap la bestiola ja fa dies que campant al seu aire per ella!


Aquí teniu tres opccions:

1-  25g. Arbre de té (Melaleuca alternifolia), 15g.Gerani (Pelargonium graveolens), 15g. Eucaliptus  (Eucalyptus globulus), 20g. Lavanda (Lavandula angustifolia)  barrejat amb 100ml. d'Oli de Jojoba, de coco, o de Neem.  

2- 8g. d' Eucaliptus (Eucalyptus globulus), 10g, d'arbre de te (Melaleuca alternifolia) i 7 g. de farigola (Thymus vulgaris). afegeix-ho a 50ml. d'Oli de Jojoba, aplicat en el cuir cabellut i cabell i deixa actuar durant dues hores amb el cap embolicat en plàstic film o un gorro de dutxa.Passat aquest temps rentar amb xampú i pentinar molt be amb la llemenera. 

3- Utilitzar una base de 40% d'alcohol (Vodka faria, alcohol de cereals), i afegir 15g. de la barrej d'Olis essencials que decideixis per cada 50ml.


En les dues opcions has de fregar amb el preparat el cuir cabellut i deixar actuar durant tota la nit, al matí renta el cap amb xampú. Per eliminar el greix que quedi be l'ideal és aplicar el xampú fregant bé abans de mullar els cabells amb aigua.

L'ideal es passar la llemenera i pentinar bé el cabell per eliminar les llémenes enganxades al cabell. La barreja d'olis ajuda a que s'enlairin amb més facilitat.



Fes una loció casolana preventiva i de tractament, barrejant al 50% vinagre de poma a què s'afegeix 30 gotes de la mateixa barreja d'olis essencials que has utilitzat per al tractament i aigua suficient fins a completar 100 ml de fórmula. Posa el preparat en un flascó tipus esprai per poder aplicar pel cabell com preventiu.

L'avantatge que tens amb aquests preparats és que no són tòxics per al nen, així que pots repetir diverses vegades seguides sense efectes secundaris ni per a la pell, ni per als cabells, només per al poll!



Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Queratina